Valbo köpcentrum ger en julgåva till Matakuten

Matakutens Lasse Wennman och centrumchefen Anette Lättman. Valbo Köpcentrum skänker 30 000 kronor till välgörande ändamål i form av en julgåva till Matakuten. Foto: Stéfan Estassy

Valbo köpcentrum skänker 30 000 kronor som en julgåva till Matakuten.

– Jag har samarbetat med Lasse Wennman och Matakuten tidigare och tycker att de gör ett fantastiskt jobb, säger centrumchefen Anette Lättman.

Lasse Wennman blev glad när Anette Lättman ringde.

– Både glad och positivt överraskad, faktiskt. För oss betyder 30 000 kronor mycket och är en väldigt välkommen gåva. Vi behöver pengar till våra omkostnader som paketering, påsar och transport, säger han.

Han ser Valbo köpcentrum som ett viktigt nav.

– Det är en betydande faktor i affärslivet i den här trakten. Där knyts kontakter, där finns kunder, där byggs nätverk. Matakuten pratar alltid om partnerskap. Vi vill ge tillbaka till de som hjälper oss. Jag ser det som ett fundament i verksamheten och tror på samarbeten.

De 30 000 kronorna är det Valbo köpcentrum och de nya ägarna, Eurocommercial, som skänker.

– Våra ägare satsar stort och långsiktigt på Valbo köpcentrum med bland annat en stor ombyggnation nästa år. Det här är ett sätt att visa att de ser satsningen på Valbo som långsiktig och vill måna om det lokala genom att stötta något som verkligen gör skillnad i trakten, säger Anette Lättman.

Lasse Wennman tog själv emot checken av Anette Lättman mitt bland alla julhandlande kunder – och eftersom båda är välkända profiler i Gävle var det många som hejade glatt och uppmuntrande.

– Det här var ju en gåva från själva köpcentrat, men platsen är förstås välbekant för oss på Matakuten. Tre dagar i veckan hämtar vi överbliven mat från Coop Forum i Valbo för att dela ut, säger Lasse Wennman.

Matakuten utför social hjälpverksamhet och hjälper utsatta grupper och enskilda i samhället genom att samla in överbliven mat och andra produkter från matbutiker, restauranger, kaféer och liknande för att dela ut till behövande.

Både Anette Lättman och Lasse Wennman pratar om att samarbetet kan utvecklas.

KONTAKT:

Anette Lättman, Centrumchef
Telefon: 070-673 39 99
Mail: anette.lattman@newsec.se