5 tips för att ge vardagen en match


Hur går du från semesterfeeling och lata dagar till full koll på rutiner och vardagsbestyr igen? Här kommer 5 tips för att ge vardagen en match!

1. Lägg fram kläder kvällen innan. Med outfiten klar motverkar du sista minuten-panik, kaos i garderoben och kanske, kanske slipper du en extra konflikt eller två på morgonen…?

2. Säg ja till torrschampo! Handen på hjärtat – vem hinner tvätta håret varje dag? Med torrschampo slipper du, så att säga, slita ditt hår och kan enkelt få en nytvättad look på nolltid.

3. Hoppa inte över frukosten. Hinner du inte äta frukost hemma? Lugn, det mesta går att förbereda och ta med på språng. Ladda kaffebryggaren på kvällen och häll upp i en termosmugg, fyll en bägare med yoghurt och müsli eller fixa en smoothie. Det enda du behöver komma ihåg på morgonen är att öppna kylen…

4. Packa väskan i god tid. Spring inte runt och leta en förlorad gympadoja, läxor, pokémonkort och annat viktigt du (eller ja, kanske främst dina barn) behöver på morgonen. Bana istället väg för en stressfri(are) dag och packa väskan kvällen innan. Psst! Även nycklar, plånböcker och andra svårletade saker mår bra av att ligga på rätt plats när tiden är knapp. 

5. Gör något som du mår bra av. Med vardagen kommer en massa måsten och krav som äter energi. Men vad behöver du för att FÅ energi? Kanske är det ett extra långt bad, att shoppa ett par nya skor, plocka svamp i skogen eller genom att kicka igång endorfinerna med ett gympass?